Officieel: Opel Corsa B is nu een heuse zeldzaamheid

De Opel Corsa B, ooit in veelvoud te vinden op iedere straathoek, is nu officieel een zeldzaamheid.

Iedereen die al leefde in de 90s, kent ‘m wel, de goede oude tweede generatie Opel Corsa. Deze Corsa B was een typische jaren ’90 A-segmenter gebouwd volgens het adagium fun and frugal. Waar de eerste Corsa een rechthoekig jaren ’80 ding was, ging Opel met de tweede generatie voor ronde en vriendelijke looks.

Corsa Sedan
Met succes, want in veel landen, waaronder Nederland, was de auto een enorme verkoopknaller. Ook een goede zet was het feit dat de onooglijke sedanversie niet meer geleverd werd op de Europese markt. Die zou pas weer terugkeren in 2019, in de vorm van de BMW 2-Serie Gran Coupe. Kopers die iets meer ruimte wilden konden kiezen voor de vijfdeurs met een nog wat bollere koets.

Bolhoedje
Het bolhoedje was leverbaar met benzinemotoren rangerend van 1.0 tot 1.6 liter. Daarnaast was er nog een reutelende 1.7 diesel van Isuzu. Omdat de Corsa niks woog (dat bestond toen nog), was een 1.4-tje al redelijk vlot te noemen in de stad. Met een 1.6 GSi op dikke driespaaks jetsers was je helemaal het mannetje.

Back To Top